San_Omega_3_Skolestart

Skrevet av:

 

Hurra, nå er det skoletid igjen, og mange barn stiller til start med ransler fulle av nye skrivesaker og bøker. Vårt tips for et godt semester, er å også fylle på med riktig drivstoff til hodet: En daglig dose omega-3 kan hjelpe hjernen i gang til bedre læring.

 

San_Omega_SkolestartFettsyrer er helt sentrale for god kommunikasjon mellom hjernecellene, og hjernen er derfor helt avhengig av fettsyrer for å kunne fungere og lære. Når hjernen ikke får nok fettsyrer, kan dette gå utover oppmerksomhet, hukommelse og konsentrasjon. En solid mengde forskning (*) viser at fettsyremangel kan være en av årsakene bak ulike former for lærevansker, og også uro og atferdsvansker. For eksempel har studier vist at barn med de dårligste leseevnene og generelle læreevnene, også hadde størst fettsyremangel. For disse barna, ga fettsyretilskudd bedrede læreforutsetninger. Den kjente Oxford-Durham-studien vist svært gode resultater med tilskudd av en bestemt fiskeolje hos barn med lære- og atferdsvansker.

 

Hvor mye fettsyrer hver enkelt av oss trenger, varierer litt. Men alle hjerner som skal tenke og lære må ha nok. Hvis du lurer på hvordan det står til med fettsyrestatusen i din familie, så husk at fettsyrebalansen kan måles hos både foreldre og barn. Da er det lettere å vite om dere har nytte av å ta tilskudd av omega-3.

 

 

 

*) Blant annet har dr. Alex Richardson med kollegaer vist viktigheten av fettsyrer ved lærevansker, dysleksi, AD/HD og atferdsproblemer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *