san-helse-bilde

Skrevet av:

For lite fysisk aktivitet og et ugunstig kosthold er en viktig årsak til økning av såkalte livsstilssykdommer som fedme, hjerte- og karsykdommer, allergi, astma, diabetes type 2.

Når det gjelder kostholdet er en viktig medårsak økt bruk av industrifór eller kraftfor i matvareprodusenter. Industrifór er som regel basert på billige vegetabilske oljer som soja-, mais- eller solsikkeoljer. Slike vegetabilske oljer domineres av omega-6 fettsyrer og er således en sterk medvirkende faktor til at vårt kosthold består av ca. 15 ganger mer omega-6 enn omega-3. Studier påviser gode helsemessige effekter ved å bringe forholdet til rundt eller under 2:1 (men over 1:1). Mens de fleste av oss vet at omega-3 er bra har det vært lite fokus på hvor mye omega-3 som er nødvendig for å oppnå en helsemessig god. Videre er det først i løpet av de siste årene at man har begynt å forstå viktigheten av forholdet mellom omega-6 og omega-3 og ikke bare omega-3 isolert.

Gjennom en enkel test kan du måle ditt forhold mellom omega-6 og omega-3. Testen måler dine fettsyrer og gir informasjon om hvordan dine verdier står i forhold til vitenskapelige studier relatert til forskjellige livsstilssykdommer. Ta kontakt med oss på email eller telefon for mer informasjon om testen.

San Helse anbefaler bruk av vår San Helse Omega-3 Total som gir en daglig anbefalt dose på ca. 2,5 gram omega-3 per dag og er tilstrekkelig til å gi en virkningsfull regulering av forholdet mellom omega-6 og omega-3.
San Helse har som målsetning å distribuere helsekostprodukter av høyeste kvalitet til en fornuftig pris for konsumenten. I fokus står en helsemessig helhetsvurdering. For best effekt av et omega-3 produkter har man behov for en effektiv antioksidant. San Omega-3 Total gir en effektiv beskyttelse mot oksidering gjennom kombinasjonen med kaldpresset olivenolje.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *